Bijzonder

Een trouwdag, een bijzonder jubileum of lustrum , een verjaardag of belangrijke mijlpaal, dan wil je graag iets speciaals geven. Maar ja, wat dan? Vaak is dat nog behoorlijk lastig. Recent kreeg ik de vraag of ik ter ere van een 40-jarig huwelijk een mooie illustratie kon maken. Daarbij de opmerking dat beide ouders grote fan zijn van de Franka stripreeks van Henk Kuijpers. Daar moest wel iets moois van te maken zijn!

Ik heb een oude Franka-cover als basis genomen voor de illustratie. Op deze plaat onderzoekt Franka een zolderkamer die bezaaid ligt met allerlei spullen. Als het ware snuffelt ze door het verleden en alle persoonlijke spullen van het jubilerende paar.
De persoonlijke verwijzingen zijn zowel letterlijk als symbolisch in beeld gebracht. Denk hierbij aan familiefoto’s, schilderijen filmposters, kunstvoorwerpen, muziek en literatuur, hobby’s, gemaakte reizen, trouwfoto’s etcetera. Voor de opdrachtgever zit achter elk onderdeel wel een verhaal of geschiedenis. Een ware kijkplaat met bijzondere spullen dus!

De plaat is als print gedrukt op formaat 42x62cm en ingelijst op formaat 60x80cm, met een passe-partout. Een flink formaat!

N.B. Helaas is het voor mij momenteel niet mogelijk om maatwerkopdrachten als deze aan te nemen.

Koen.

Wegens privacyredenen is deze illustratie geanonimiseerd.